Prohlášení vedení VČTS

Category: Aktuality

Prohlášení vedení VČTS

DSC_0457– Vedení VČTS se v souladu se stanovami ČTS zeptalo ČTS na způsob hospodaření, rozdělování dotací, grantů a na schválený rozpočet ČTS. Toto právo je zaručeno stanovami ČTS (viz článek V. Členství v ČTS odst. 4 písm. e)). Tohoto svého práva se jednotlivé kluby ve východočeské oblasti a VČTS dovolávají neboť je to jejich právem a zároveň také povinností.

– Místo, aby vedení ČTS dostálo svých povinnosti ze stanov plynoucích a pravdivě podalo požadované informace členské základně, přistoupilo k řadě protiprávních kroků, učiněných jak v rozporu s platnou právní úpravou, tak v rozporu se stanovami ČTS!

– Zahájilo proti řádnému členu struktury ČTS okamžitě protiprávní útok na základě nepravdivých tvrzení.

– Protiprávní útok byl zahájen tím, že v rozporu se stanovami ČTS byl pověřen organizací soutěží ve východočeské oblasti jiný subjekt, cíleně vytvořený z osob odvolaných valnými hromadami VČTS v minulosti. Ten byl v březnu 2010 zaregistrován MV ČR a byl, bez volby funkcionářů (ti se sami jmenovali ve stanovách) a bez konání valné hromady klubů, okamžitě pověřen organizací soutěží!

– Stručný výčet protiprávního jednání ČTS, uveden v následujících bodech. Některé úkony ČTS bylo vedení VČTS nuceno napadnout soudně.

 1.  Předchozí vedení VČTS pana Richarda Neugebauera zjistilo, že v účetnictví VČTS a jejího právního předchůdce není doloženo, jakým způsobem bylo naloženo s více jak 10 000 000 Kč převážně materiální plnění (způsobeno některou osobou z řad odvolaných funkcionářů).

 2.  Kroky podniknuté za účelem odvrácení protiprávních kroků ČTS proti VČTS:

a) žaloba VČTS proti ČTS, o neplatnost usnesení Valné hromady Českého tenisového svazu ze dne 19.2.2010, Obvodní soud pro Prahu 7, č.j. 10 C 163/2010

b) žaloba VČTS proti ČTS, o určení neplatnosti usnesení Rady ČTS ze dne 30.4.2010 a 3.12.2010, Obvodní soud pro Prahu 7, č.j. 31 C 162/2010

c) žaloba VČTS proti ČTS, o určení neplatnosti pověření Východočeského oblastního tenisového svazu o. s., Obvodní soud pro Prahu 7, č.j. 52C 267/2010.

d) Bude podáno trestní oznámení pro podezření z neoprávněného nakládání se svěřenými finančními prostředky:

3.  Pochybnosti o způsobilosti vedení ČTS činit právní úkony a o čistotě úmyslů vedení ČTS:

– Pověření nelze ze stanov ČTS odebrat

– Soutěže vede nečlen struktury ČTS (struktura je zakotvena ve stanovách.), což může vzbuzovat pochybnosti o regulérnosti soutěží

4.  Na MV ČR sekci sdružování, byl předložen požadavek na celkové posouzení stanov ČTS, neboť tyto obsahují některé nedemokratické principy schválené VH ČTS 19. 2. 2010 :

– možnost vylučovat na základě tzv. obvinění z destabilizace ČTS,

– stanovy ČTS zajišťuji prezidentovi ČTS postavení „nadosmrti“ zvoleného.

5.  Nejsou dána jasná písemná pravidla pro zařazení hráčů do reprezentace SVT a NCM a přidělování volných karet, dochází k rozsáhlé korupci a uplácení v této oblasti.Vedení ČTS toto promyšleně organizuje, například: ceník karet + způsob obcházení přímé platby za karty umělou reklamou na turnaj atp.

6.  Vedení VČTS sděluje, že v rámci svého pověření valnou hromadou klubů konanou dne 18. 6. 2010 je povinno informovat všechny relevantní státní instituce a poskytnout jim informace o způsobu hospodaření vedení ČTS a jeho snaze o následné vytvoření fiktivního svazu, který má mystifikovat tenisovou veřejnost a pomáhat utajovat nepřehledné finanční toky ve vedení ČTS.

Dále vedení VČTS prohlašuje, že jeho snaha je vedena i snahou Vlády České republiky, která si jako jeden z cílů vytkla boj s korupcí.