Lživé informace na webu VčOTS

Category: Aktuality

Vážení tenisoví přátele, na stránkách VČOTS se objevila velice zavádějící informace. Tak by to nazval diplomat. Normální lidé tomu říkají nehorázná lež.

Cituji:

„Český tenisový svaz udělil „Pověření k činnosti“ nově vzniklému Východočeskému oblastnímu tenisovému svazu zcela oprávněně a v souladu s právními předpisy i Stanovami ČTS. Proti usnesení tohoto soudu není přípustné odvolání.“

K čemu tedy došlo? Městský soud v Praze zrušil předběžné opatření vydané obvodním soudem pro Prahu 7, kterým bylo zakázáno ČTS pověřovat jiný subjekt. K tomu lze poznamenat, že obvodní soud pro Prahu 7 prozkoumal návrh VČTS a v zásadě okamžitě souhlasil s názorem VČTS, že došlo ze strany ČTS k tak závažnému a flagrantnímu porušení Stanov ČTS a právní úpravy obecně, že přistoupil k vydání předběžného opatření, kterým ČTS tento postup zakázal.

Městský soud ve svém rozhodnutí „překvapivě“ odcitoval kompletní statě z odvolání proti vydání předběžného opatření, podané bývalým soudcem Malečkem, nyní advokátem zastupujícím ČTS. Městský soud se vůbec neobtěžoval pokusem o formulaci vlastního právního názoru.

To ovšem neznamená, že neběží žaloba na platnost udělení pověření VČOTS. Tenisová veřejnost a vedení VČTS bude se zájmem sledovat prvoinstanční jednání soudu. Napínavé budou pokusy ČTS „zlegalizovat“ udělení pověření k řízení soutěží subjektu stojícímu zcela mimo stanovy a strukturu ČTS. Subjektu, který byl založen za aktivní pomoci, možná i na žádost p.Kaderky, bývalými funkcionářů VČTS, kteří neprošli volbou na valných hromadách VČTS.

Nyní již nám je všem jasný účel. Pomoc ČTS při utajování finančních machinací prováděných vedením ČTS.

Například za p.Chmelařem, který patnáct led „prezidentoval“ naší oblasti, máme nedoloženo s účetnictví více jak 12 000 000 Kč na dotacích a odběru sponzorského materiálu v letech 1990-2005. Víme dále, že cestoval s panem Kaderkou po zemích Latinské Ameriky. Jak by „nebojoval“ za čistotu východočeského tenisu, když ani nemusí být zvolen, pouze se sám tenisovým funkcionářem prohlásí ve stanovách

O vývoji v této věci vás budeme informovat okamžitě, jakmile bude nařízeno soudní jednání.

Pardubice 16. 2. 2011